| Nur Hidayah Salim |
SAHABAT
Wednesday •11:18 PM • 1 comments




Hai sahabat semua . Apa khabar ? Korang siha ?
Hendaknya sihat sejahtera lah ye :)
Now dayah nak update story baru About SAHABAT
Semua ada sahabat right? Tak ada memang kesian lah.
Hehe . Dayah mungkin ramai kawan tapi tak ramai sahabat.
Begitu juga kalian semua kan?
Konsep sahabat ni korang kena paham.

Sahabat bila perlu dan tidak diperlukan sentiasa ADA.
Bila bertemu atau berborak pasti SEKEPALA.
Bila keluar mesti BERSAMA.
Bila ada masalah pasti BERKONGSI.
Bila ada cerita yang menarik pasti BERCERITA.

Itu namanya SAHABAT.
Didunia ni memang tak ramai manusia yang kita boleh gelarkan dia sebagai sahabat.
Macam dayah mungkin ramai sahabat.
TAPI . . .
Bagi dayah yang betul betul sahabat dayah hanya dua orang.
Sikit kan?
Memang sikit. Tak senang nak cari sahabat.
Dayah memang ramai kawan rapat. Tapi mereka tak selalu ada.
Kalau sahabat dayah ni rumah dah dekat kawan dari sekolah rendah.
Kami berkawan dari sekolah rendah.
Korang mesti nak tahukan siapa yang beruntung jadi Sahabat dayah tu kan ^^
Cehhhhh beruntung? :D haha harapnya.
Sahabat dayah yang pertama Siti Nabiha Binti Jamil
Kami berkawan dari darjah 4 .
Kitorang bertemu di Sekolah Kebangsaan Cahaya Baru di kelas 4 Arif.
Dari darjah 4 hingga Tingkatan 2 :)
Masuk tingkatan 3 kami tak sekelas. Tapi Alhamdulillah di tingkatan 4 kami berjumpa semula
Itu namanya SAHABAT.
Walaupun kami tidak sekelas masa form3 TAPI kami sentiasa bersama di sekolah.
Sebab kami sama-sama PENGAWAS :)
Yang kedua pulak sahabat dayah ialah Nurul Syafiqah Amira Binti Molani.
Kami bertemu di Sekolah kebangsaan Cahaya Baru juga.
Bertemu di kelas 6 Bestari :)
Masuk form1 hingga form3 dayah tak satu kelas dengan dia :(
Lama kan? Tapi itu bukan penghalang bagi kami.
Bila sekolah ada buat apa apa je.Kitorang sentiasa datang sama.
Lepak sesama.berbual sesama.
Naik form4 Alhamdulillah kami bersatu semula di kelas yang sama ^^
kami bertiga jadi satu kelas :)
Tahun ni paling bermakna.
Sebab kitorang satu kelas, Satu VAN, Rumah masing-masing dekat ^^
Dan bila cikgu bahagikan kumpulan kami sentiasa bersama
Itulah kami Sahabat.
Kenangan saya bersama mereka takkan pernah dilupakan.
Senang bersama, keluar bersama, sentiasa bersama :)









PASTFUTURE
Hak Milik
Assalamualaikum, Terima Kasih singgah blog comel Yaya hihi ^^. Kalau awak semua nak berkongsi link blog sila comment di cbox tu atau pun tinggalkan sebarang comment korang di cbox Yaya. Okayy ? Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada. Wassalam.
Change it Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p ]


WALKIE TALKIE


FOLLOWERS


UPDATE STATUS


BLOG ARCHIVE;

  • Ketua Editor ?
  • Hai sahabat ! selamat datang kembali ke blog saya...
  • Wanita Solehah Menjadi Pilihan Kepada Lelaki Soleh...
  • Penghijrahan Baru Bermula
  • Sebuah Pertemuan

  • HASIL KARYA

    Full Edit: Nurhidayahsalim
    Hak Milik Tegar: Cik Yaya

    Don't Copy Anything Except My Entry :)