| Nur Hidayah Salim |
CELOTEH SI GADIS KECIL
Monday •6:57 PM • 0 comments

ASSALAMUALAIKUM

Harini 10/10/2017 macam cantik tarikh dia hehe, hmm tapi bukan itu yang yaya nak cerita. Yang yaya nak cerita sekarang pasal life yaya, hmm guys if I have a power yang boleh putarkan balik masa ni rasa teringin sangat nak putar balik masa, kenapa lah sekelip mata berubah semuanya 360 darjah.

I don’t know how to describe my feeling toward all my problem, satu-satu masalah itu muncul, but I’m trust that God always with me, Kadang dekat dunia ni kita nak puaskan hati semua orang yang dekat sekeliling kita bukan senang, sangat lah susah, bila kita puaskan yang ini, yang itu tidak cukup, sentiasa tidak cukup lah senang cerita dekat bumi Tuhan ni, kadang diri sendiri yang sentiasa merasa tidak cukup dari orang lain. ALWAYS !!!

I learn from my own story, hari demi hari terasa diri ni dah penat dengan permainan dunia, perwatakan manusia dan segalanya yang tidak kekal, nak di ngeluh berdosa, nak di bebel diri sendiri juga yang rasa, the best is PENDAM ! memang dari kecik aku dilahirkan sebagai seorang “PEMENDAM” not PEMADAM okay ! you should read carefully, hihihi,
Back to our story, yaya sebenarnya penat dengan semua ni, sebab yang tanggung kita sendiri, can you imagine, bila kita terluka atas sebab alasan dia yang lakukan tapi dia tidak sedar, malah dia menolak balik menunjuk balik semuanya berpunca daripada kita, how sad yaya your life :’(

When you try to push yourself to become better life mesti ada je anasir not anasir dia macam mana nak cakap ea haaa macam aka nada je something yang menghalang, means yang buatkan kau terdiam *betul ke apa aku buat* at the same time aku sendiri dah yakin dengan keputusan aku,
Jadi seorang pemendam ni sakit tau, sebab kau tak mampu nak cerita dekat sesiapa melainkan kau pendam sampai satu tahap kau dah tak tahan dah full kau nangis je mampu, aku pernah sampai aku fadeup aku sakit sangat-sangat dan taka da tempat untuk diluah dan akhirnya aku buat apa ? aku Tarik rambut aku kekuat sambal nangis sampai lah aku tertidur sendiri, kau rasa tak macam orang gila ke ? sangat lah macam orang gila !!! sampai kau sendiri dah tak tahu nak buat apa untuk diri kau sendiri sebab taka da sesiapa yang care pasal diri kau sendiri.

Kadang kan kita sendiri sanggup tutup kesakitan kita demi menjaga orang sekeliling kita dan orang yang kita saying, just for what ? just for the person that I love supaya dia tak risaukan kita dia tak fikir bebukan, dan kadang kita terpaksa urut hati kita sendiri semata untuk orang yang kita sayang.
Wehhhhh sayang orang ni bukan senang apatah lagi sekali dah sayang kau rasa dunia ni kau dengan dia je dan tak nampak dah wehh sesiapa selain korang berdua je !! tapi bila kita dah sayang orang tu, orang tu pun selamber rileks layan member-member pehhhhhh, were the special place fr me in your life bro !!!! so rude !!! - , -

Eh aku dah terbebel panjang, hahahha hmm sebenarnya aku tatahu apa aku nak cerita sebab aku rasa diri aku sekarang ni kosong, So yaya rileks tenang, InshaAllah the best person always stay with you even you teruk sekalipun, chill okay Allah itu ada ! Stay strong, tak apalah tak ada pun InshaaAllah suatu hari nanti akan ada, Just jaga hati bebaik suci kan balik hati tu yang dah kotor dek kerana pendam segalanya. 
To those person, yaya really appreciate your pengorbanan, your kasih sayang, your kesetia, your kesabaran, hahaahha dekat luar sana nanti ramai manusia lagi better dari yaya can treat you like dunia ni kamu yang punya.

I’m enough with LOVE , I’m enough with EVERYTHING ! Yaya rasa diri yaya dah tak pandai nak tangkap cintun main cintan, hihihi asyik buat orang terluka je, sepanjang 20 tahun ni entah baik lelaki perempuan berapa ramai agaknya benci kau yaya, haihh harapnya ada lah manusia hamba Allah yang mampu terima aku seadanya dan sabar dalam mendidik kekerasan kepalaku hahahha. Tak apa lah, doa ajalah bebaik, Allah itu terbaik pemberi kepada hamba-Nya, Yaya you dah usaha, teruskan berdoa, then tawakal dan diikuti dengan redha apa yang akan terjadi.


PAST
Hak Milik
Assalamualaikum, Terima Kasih singgah blog comel Yaya hihi ^^. Kalau awak semua nak berkongsi link blog sila comment di cbox tu atau pun tinggalkan sebarang comment korang di cbox Yaya. Okayy ? Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada. Wassalam.
Change it Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p ]


WALKIE TALKIE


FOLLOWERS


UPDATE STATUS


BLOG ARCHIVE;

  • CELOTEH SI GADIS KECIL
  • Sungguh aku TIDAK MAMPU
  • Don't have title for this story
  • Seorang Wanita Solehah
  • " 10 Cara Mengatasi Pergaduhan Dalam Percintaan "
  • "50 Pasal Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu"
  • Percutian Di Langkawi
  • SEORANG PENGKHIANAT dalam PERCINTAAN
  • PERISTIWA BULAN OKTOBER
  • Siapa AWAK nak HALANG saya BERBLOG ?

  • HASIL KARYA

    Full Edit: Nurhidayahsalim
    Hak Milik Tegar: Cik Yaya

    Don't Copy Anything Except My Entry :)