| Nur Hidayah Salim |
Setiap apa jua ujian padti ada HIKMAH
Wednesday •12:16 AM • 0 comments


Hai stalker ^^ *kenyit mata*. . .
Ehhh Ehh ? ?
Dah jawab salam Cik Hidayah belum tu ? Haaa
Tuhlahh semangat sangat nak baca entry Cik Hidayah yang seterusnya xD
Hihikk , Perasan pula Cik Hidayah ni ^^
Okay Cik Hidayah sebenarnya nak entry benda yang SEDIH dan HAPPY :')
Jadi nak cerita yang mana dulu ye ?
Yang sedih dulu lah ye supaya korang tinggalkan blog Cik Hidayah dengan happy ^^
Alright !
Entry kali ni ada kena mengena dengan someone .
Someone ni Cik Hidayah selalu selitkan nama dia dalam setiap doa Cik Hidayah.
Tapi dalam sedar tak sedar dia tipu Cik Hidayah rupanya :')
Sedihkan? Kita dah percaya dia tapi sebenarnya dia tipu kita.
Rasa diri ni bodoh percaya dia?
Ehhhh TIDAKKKKKKK !
Cik Hidayah tak bodoh sebab percayakan dia,
TAPI . . .
Cik Hidayah yang buta cinta sampai percaya setiap kata-kata kosong dia :')
First kenal dia kan dia ikhlas orangnya.
Dia tweet DAKWAH di twitter , Update status Islamik di Facebook
TAPII . . . .
Semua itu hanya kepura puraan :')
Best ke hidup dengan kepura puraan ?
Mungkin dia buat begitu sebab Cik Hidayah kan sekarang dah berubah.
Dah jadi baik. Tudung pun dah bawah dada dah tak ade yang atas dada ni --'
Baju pun longgar seluar pun longgar.
Tapi harus ke dia tipu diri dia sampai mcmtu sekali ?
Hmm , Cik Hidayah haritu pergi camp serious tak contack dia sebab busy right ?
Camp biasalah tidur pun pukul 1 pagi --'
Lepastu Cik Hidayah balik dari camp baru Cik Hidayah tahu segalanya.
Itu pun Cik Hidayah siasat pelan-pelan :')
Akhirnya terbongkar :')
Biasalah orang kata "Sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua"
Sama lah tu kan :')
Cik Hidayah tak tahan dengan perangai baru dia yang jarang contack jarang tanya khabar
Jadi Cik Hidayah mintak jauhkan diri dari dia :')
Akhirnya dia setuju tanpa kata alasan yang banyak.
Tak lama berapa minit tenguk gambar twitter dia dengan PEREMPUAN :')
Lepastu tenguk gambar whatsapp dia dengan PEREMPUAN :')
Ape tunggu lagi? UNFOLLOW !!!! DELETE NUMBER :')
Itu yang terbaik untuk hidup Cik Hidayah.
Ni masa Cik Hidayah tengah chat kat facebook dengan salah sorang kawan rapat dia :')

 haaa ! Jahat kan dia pura pura dengan Cik Hidayah :'/
Tapi . . .
Masa relay Cik Hidayah dengan Si dia tu goyah,
Cik Hidayah ada kenal dengan sorang ni kaum Adam.
Takan Kaum hawa kan ? ^^
Dia sekarang jadi penganti Si Dia tu :)
Alhamdulillah !
Mula-mula Cik Hidayah uji si penganti ni dengan macam-macam ujian xD
Cik Hidayah tuduh dia bukan-bukan.
Jahat kan?
Ehh Mestilah kena jahat !
Buat ape nak bagi muka baik dekat lelaki ni --'
Nanti habis kena pijak :')
Kenal dia lama dah .
Cuma rapat start 19.2.2013
Muahahah Cik Hidayah ingat tau ^^ .
Dia tegur Cik Hidayah di Facebook, Cik Hidayah layan lah sebagai kawan
Last last Alhamdulillah tahu perangai dia serba sikit :')
Harap yang penganti ni tak macam yang ditinggalkan itu .
Nak tahu nama PENGANTI tu ?
Ohhhhh Secret ^^
Nanti korang rampasss dia.
Cik Hidayah sayang dia kerana Allah , Kerana Allah yang pertemukan kami.
Alhamdulillah sebab Cik Hidayah tak sangka pun boleh rapat dengan dia
Abanggggggggg Hottttttttt katakan xD
Dia sekarang jadi someone special .
Tak special sangat lah eh ? xD
Jahat cik Hidayah ni. Tapi Cik Hidayah sayang dia :)
Okay itu sahaja lah cerita Cik Hidayah kali ni.
Jangan fikir negatif sentiasalah fikir positif
Jangan terlalu percaya dengan kata-kata lelaki
TAPI . . .
Percayalah pada Allah kalau dia yang terbaik untuk kita.
Semua ini ada hikmak.
Allah takkan siksa kita melainkan kita yang siksa diri kita sendiri :')
Satu pesanan Cik Hidayah
 Tak perlu berpura-pura jadi baik untuk pikat/memikat
seseorang wanita/lelaki yang baik,
Jadilah diri sendiri dan ikhlas ingin memilikinya
Walau siapa pun dia, walau bagaimana pun dia, dan walau dari keluarga mana pun dia
INGAT !!!!!
Jangn berpura-pura jadi baik !
Ikhaskan diri kerana Allah itu lebih elok.
InShaaAllah .
Allah dah kata dalam Al-Quran
"Perempuan yg baik hanya untuk lelaki yg baik"
" Lelaki yg baik hanya untuk perempuan yg baik "
"Perempuan yg jahat hanya untuk lelaki yang jahat"
dannnn . . .
"Lelaki yang jahat hanya utk perempuan yg jahat"
AZIQALBADRULHISHAM



PASTFUTURE
Hak Milik
Assalamualaikum, Terima Kasih singgah blog comel Yaya hihi ^^. Kalau awak semua nak berkongsi link blog sila comment di cbox tu atau pun tinggalkan sebarang comment korang di cbox Yaya. Okayy ? Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada. Wassalam.
Change it Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p ]


WALKIE TALKIE


FOLLOWERS


UPDATE STATUS


BLOG ARCHIVE;

  • SAHABAT
  • Ketua Editor ?
  • Hai sahabat ! selamat datang kembali ke blog saya...
  • Wanita Solehah Menjadi Pilihan Kepada Lelaki Soleh...
  • Penghijrahan Baru Bermula
  • Sebuah Pertemuan

  • HASIL KARYA

    Full Edit: Nurhidayahsalim
    Hak Milik Tegar: Cik Yaya

    Don't Copy Anything Except My Entry :)