| Nur Hidayah Salim |
Don't have title for this story
Saturday •7:10 AM • 0 comments

Haii.. Allah lamanya tak berblogging, 
Tapi tak tahu lah nak tulis apa untuk start berblogging semula,
Rasa macam tak ada story lagi tak ready lagi nak story,
Nak share tips pun tak ada idea, kahkahkah
Yes! I'm not ready to start blogging, but !!!! ada yang bertanya berblogging lah semula,
HAAHAHAHA ..

I'm so lazyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!!!!!!!
Sekarang tak macam dulu, dulu sekolah waktu banyak terluang,
kahkahh terluang tang mana pun taktahu, --'
Sekarang yaya dah practical dah, lama ekk tak blogging hahaha,
last blogging umur 17 sekarang dah nak masuk 20. tapi tak masuk lagi
Don't worryyy ,, I'm still young still cute 
HHAHAHA perasan tak sudah. puiiii -.-

Story about PRACTICAL nak tak ? erkk macam boring macam tak. Hmm
Boring sikit lah tapi tak apa. tak salah story kihkih,
Okay, first ! 
Firstday ? nope first month lah sebab sekarang yaya dah nak masuk 3 bulan, 
I'm waiting lagi 6 bulan tak sabar woi nak habis  !! 
Kau ingat practical ni best ? jadi budak intern best ?
Best tang di uji gila- gila wehh, aku tahula aku intern hahaha geram aku,
Okay for the first month aku kena jadi reception,
wehh mana tah pekerja reception dia --' sampai aku kena ganti sekejap, 
nasib dia bayar allowance aku besar tau, tapi best tau,
aku ada experience department reception ni, kerja senang je rupanya,
tapi gaji besar bakhang hahahahha ,
Angkat call speaking, jumpa customer direct, jumpa visitor direct,
wehh malu kau tahu ! dah lah intern kena buat kerja tu mencabar kudd,
aku ni dahlah kecik lagi hahah dah kena buat semua tu,
GILOSSSSS !!!!
Tapi yang bagusnya aku jadi matang sikit lah walaupun aku paling muda,
paling kecik dalam tu, hahahah 
weh tu normal aw, aku ni kecik je tah bila nak membesar,
Oppss astarghfirullah, bersyukur sudahlah --'
Banyak songeh pula alamak minah ni hahaha,
Tapi kalau korang nak tahu first day aku nangis aw sebab aku bukan di bidang aku,
rupanya halamak action je aku ni --' 
rupanya baru faham semuanya, kita intern nak belajar direct bidang kita bukan senang,
kau kena terima jela apa dorang bagi kau as long as dorang bagi kau markah okay
Hahahahah,

Aku bersyukur, baru masuk seminggu dorang jemput aku dinner hahaha,
Dorang bagi aku gift powerbank dengan speaker bersyukur juga tau,
HAHAHA ,, ingatkan dia layan cikai-cikai je hekeleh,
Propa je aku ni --',
The next aku happy aku makin selesa dengan pekerja dekat situ, 
walaupun officer perempuan melayu tak ramai arn, 
Tapi aku boleh hidup tak bergaul pun dengan lelaki tau hahaha --'
Wehh daripada aku cerita dekat sini baik aku buat report aku blog ni, 
Kahkahkah, panjang pulak aku cerita perjalanan masa aku selama sebulan,
Ni tak habis lagi, tapi aku cerita sampai sini je --'
Buat apa cerita lebih-lebih bukan orang nak baca nak faham situasi aku,
hekelehhh entah pape hahah,
Cuma nak bagitahu biasalah budak intern arn, kena buat benda luar bidang,
kau nak markah tinggi ke takna haaa hahahahha,
Kau sabar je wehh, dapat markah habis practical kau cabut je hahahah apa susah,
Tapi kalau dh kena buat kerja luar bidang tu kau jangan lah bebal sangat,
Pergilah berjalan rajinkan mulut bertanya tentang subject kau senang buat report,
Kau pun tak fikir pasal tu, tahu nak jadi kuli je --'
Jangan biarkan orang pijak kita okay ?
Okay untuk next story nanti aku cerita lagi,
Ni sampai sini je dulu, aku malas nak cerita pepanjang buang masa je lagikan tenaga,
Hahaha, kalau aku rajin aku sambung lagi lah,
Tidur dulu Selamat Malam 


PASTFUTURE
Hak Milik
Assalamualaikum, Terima Kasih singgah blog comel Yaya hihi ^^. Kalau awak semua nak berkongsi link blog sila comment di cbox tu atau pun tinggalkan sebarang comment korang di cbox Yaya. Okayy ? Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada. Wassalam.
Change it Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p ]


WALKIE TALKIE


FOLLOWERS


UPDATE STATUS


BLOG ARCHIVE;

  • Seorang Wanita Solehah
  • " 10 Cara Mengatasi Pergaduhan Dalam Percintaan "
  • "50 Pasal Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu"
  • Percutian Di Langkawi
  • SEORANG PENGKHIANAT dalam PERCINTAAN
  • PERISTIWA BULAN OKTOBER
  • Siapa AWAK nak HALANG saya BERBLOG ?
  • Wish Selamat Hari Raya AidilAdha Too
  • Dah FREEDOM ??? HAHAHA Jangan MIMPI SAYANG.
  • Perbezaan Antara Rukun ISLAM dan Rukan IMAN antara...

  • HASIL KARYA

    Full Edit: Nurhidayahsalim
    Hak Milik Tegar: Cik Yaya

    Don't Copy Anything Except My Entry :)