| Nur Hidayah Salim |
SEORANG PENGKHIANAT dalam PERCINTAAN
Sunday •1:45 AM • 0 comments


Hai awak semua, petang ni Yaya nak cerita tentang
"Kisah Seorang Pengkhianat"
Tipulah kalau kat dunia ni takde pengkhianat kan. Hmmm rasanya MEMANG ADA lah kan.
Okay ini tiada kena mengena dengan diri Yaya lah kan.
Tentang seorang SAHABAT yang dah lame kenal mengkhianat sahabatnya yang lain.

Bismillahirahmanirahim....

(PART 1)
Seorang perempuan bernama Helissa dan sahabatnya bernama Nurish.
Helissa mempunyai seorang CRUSH dalam diam, Okay mesti korang tak tahukan CRUSH tu apa?
Crush tu suka seseorang dalam diam dan 
TIADA HUBUNGAN PERCINTAAN ANTARA MEREKA.
Okayy, Ada suatu ketika Helissa keluar berjalan bersama Nurish.
Helissa menceritakan kepada Nurish tentang Crushnya yang dia pendamkan.
Meskipun Nurish kenal Crushnya Helissa tetapi Helissa tetap menceritkannya.
Semasa perbualan di dalam kereta.
Helissa menunjukkan Nurish mesej mesej yang Crushnya bagi kepada Helissa .
Semasa perbualan tersebut, Nurish terkejut sebab tidak pernah menyangka.
Tetapi Helissa tetap tersenyum gembira kerana yang sebenarnya
crushnya pun menyukai dia dalam diam.
Nurish pulak memberikan kata2 semangat supaya Helissa dan Crushnya bersatu.
Mesti korang nak tahu kan Crush dia tu siapa.
Crush Helissa bernama Syazuddin.
Selepas habis menceritakan Nurish pun turut gembira melihat sahabatnya Helissa.

 ( PART 2 )
Di twitter Helissa mula merasai bahawa Nurish semakin hari semakin rapat dengan Syazuddin.
Timbul perasaan cemburu Helissa dalam diam terhadap mereka berdua.
Helissa cuba slowtalk dengan Syazuddin dan Syazuddin mulai paham.
Tetapi Nurish tetap berdegil, dia tetap mengacau si Syazuddin.

(PART 3)
Hubungan antara Helissa dan Syazuddin menjadi semakin renggang.
Mereka semakin jarang berhubung.
Di sekolah Nurish menceritakan Crushnya, Crushnya adalah sahabat kepada Syazuddin
yang bernama Andika
Ada suatu hari Nurish menceritkan kepada Helissa bahawa Andika mempunyai 
crush yang baru.
Nurish mula patah hati, dan dia terus benci Andika.

(PART 4 )
Selang beberapa hari, Helissa menduduki peperiksaan disekolah,
Sebelum mula peperiksaan, seorang classmate Helissa bernama Farisyah datang kepadanya
dan bertanya " Eh, Helissa ! Nurish dengan Syazuddin ada pape ke?"
Helissa mulai terkejut, dan terus terdiam. 
Semasa peperiksaan bermula, Helissa tidak memikirkan pape, fikirannya mulai buntu.
Selepas habis peperiksaan, Helissa mula bertanya kepada Farisyah
" Kenapa kau tanya kat aku macm tu?"
Farisyah menjawab " Semalam aku keluar dengan keluarga aku, aku nampak Nurish dan Syazuddin berjalan berdua di shopping kompleks "
Helissa terus mendiamkan diri .

( PART 5 )
Waktu balik Helissa direct bertanya kepada Nurish,
Akhirnya Nurish mengaku  bahawa dia lah yg meluahkan perasaannya terhadapa Syazuddin.
Dan Nurish juga telah memaksa Syazuddin supaya menerimanya.
Nurish menyedari kesalahan dia dan terus meminta maaf.
Tetapi Helissa tidak mudah memaafkan Nurish yang telah mengkhianatinya dalam diam.
Persahabatan antara Helissa dan Nurish pun terhenti disitu.
Helissa terus membenci Nurish dan Syazuddin kerana mereka
telah mengkhianati Helissa disaat Helissa menyayangi mereka.

P E N G A J A R A N :
Jika kita tahu seseorang sahabat kita menyukai seseorang lelaki yang kita juga suka,
Kita mesti mengalah ! Jangan kita tikam belakang dia.
Jangan kerana seorang lelaki juga hubungan persahabatn itu PUTUS.
Biarpun kita menyukai seseorang lelaki yg sahabat kita suka, kita juga harus diam.
Jangan meluahkan perasaan tersebut selagi sahabat kita gembira disisi dia.
Jangan pernah kita menjadi seorang PENGKHIANAT
dan jgn kita jadi seorang yg
" GEMBIRA DIATAS PENDERITAAN ORANG LAIN."



PASTFUTURE
Hak Milik
Assalamualaikum, Terima Kasih singgah blog comel Yaya hihi ^^. Kalau awak semua nak berkongsi link blog sila comment di cbox tu atau pun tinggalkan sebarang comment korang di cbox Yaya. Okayy ? Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada. Wassalam.
Change it Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p ]


WALKIE TALKIE


FOLLOWERS


UPDATE STATUS


BLOG ARCHIVE;

  • PERISTIWA BULAN OKTOBER
  • Siapa AWAK nak HALANG saya BERBLOG ?
  • Wish Selamat Hari Raya AidilAdha Too
  • Dah FREEDOM ??? HAHAHA Jangan MIMPI SAYANG.
  • Perbezaan Antara Rukun ISLAM dan Rukan IMAN antara...
  • Kelebihan dan Keistimewaan Hari Jumaat
  • Tanda-tanda saka di dalam badan.
  • Final Exam !!!!!!! Dunia Bloggg ???
  • Cara Untuk Meninggalkan Maksiat
  • Ketahuilah 18 Sebab Jin Merasuk Manusia

  • HASIL KARYA

    Full Edit: Nurhidayahsalim
    Hak Milik Tegar: Cik Yaya

    Don't Copy Anything Except My Entry :)