| Nur Hidayah Salim |
Cinta Selepas Nikah
Friday •9:52 PM • 0 comments



Hai awak , awak dan awak .
Maaflah lama sangat tak update blog ni. berhabuk sudahh :( .
Tapi tak apa, sekarang baru free and ada idea nak update.
Kalau dulu memang taklah nak update idea kosong and busy, sekarang pun Cik Yaya tengah exam kan.
Fuhh, nak hadapi exam tu memang seram meh ^^ sakit kepala ni haa.
Tapi Yaya bukan nak story pasal exam --' nak story pasal tu haa tajuk tu.
" Cinta Selepas Nikah "
Semua teringin nak macam gini right? Tapi tak semua boleh dapat.
Yelah, tenguk manusia akhir zaman sekarang ni sebuk sangat duk bercinta cintun.
Tapi cinta cintun mereka semua tuh menjerumus ke NERAKA .
Waallahualam , Yaya tak berani nak cakap apa, tapi kebanyakan begitu lah.
Bercinta ni tak salah, Tapi yang salah Bercouple.
Dapat beza tak? Mestilah dapatkan .
Cinta itu lebih kepada Istilah melayu, Couple pula lebih istilah Barat.
Telah jelas dan nyata couple itu budaya mereka bukan budaya Islam.
Yaya ada seorang someone ni. Yaya syukur dapat kenal dia.
Dia baik orangnya, lain dengan lelaki yang yaya kenal selama ni.
Jujur dia seorang yang berani, tentang dirinya Yaya tak 100% pun kenal dia.
Kisah kami biar di rahsiakan dahulu.
Kami tak pernah bercalling , berjumpa , kami hanya menegur di Facebook bila perlu :)
Kami sentiasa di jarakkan dengan segala macam tapi di DEKATkan dengan DOA. InsyaAllah.
Cinta selepas Nikah ni HALAL. Cinta sebelum Nikah ni HARAM
Ramai manusia tahu, tapi mereka ambil ringan.
Jangan kita sangka hubungan kita itu lama dengan si dia dikira jodoh.
Bercouple lama mana pun kalau Allah dah kata dia bukan untuk kita memang tak.
Jadi jangan sebuk jaga hubungan dengan ajnabi.
Jagalah hubungan kita dengan Allah ni yang semakin hari semakin jauh.
Jangan risau atau kecewa bila kita single di dunia ni keran semua itu hanya sementara.
Berdoa sahaja supaya Allah beri jodoh yang soleh dan solehah.
Tak perlu cari sekarang kerana semua itu belum penting bagi kita yang masih muda ni.
Yang masih belajar.
Dan kepada wanita diluar sana TAK PERLU anda berpakaian seksi untuk menarik perhatian lelaki
semua itu tak ada faedahnya.
Tak perlu berfesyen berlebihan, pakai sahaja yang simple.
Begitu juga lelaki, TAK PERLU dress up stylo atau apa apa lah.
Semua itu tak penting, takkan kita nak anak kita ikut jejak buruk kita kan :)
Contoh inilah LELAKI IDAMAN yang wanita inginkan.


Kay kepada lelaki tak perlu lah berstylo sangat .
Wanita solehah tak pandang pun ^^
Jom tenguk gambar-gambar / ayat di bawah Yaya nak share dengan korang sedikit :)





Cinta selepas nikah itu lebih INDAH,
Cinta selepas nikah itu lebih MANIS,
Cinta selepas nikah itu lebih SUCI,
Cinta selepas nikah itu pasti DIBERKATI 
nurhidayahsalim9@yahoo.com


PASTFUTURE
Hak Milik
Assalamualaikum, Terima Kasih singgah blog comel Yaya hihi ^^. Kalau awak semua nak berkongsi link blog sila comment di cbox tu atau pun tinggalkan sebarang comment korang di cbox Yaya. Okayy ? Salam Ukhuwah Fillah Abadan Abada. Wassalam.
Change it Mood : I'm Bored -.-
Status : Me know me cute :p ]


WALKIE TALKIE


FOLLOWERS


UPDATE STATUS


BLOG ARCHIVE;

  • Setiap apa jua ujian padti ada HIKMAH
  • SAHABAT
  • Ketua Editor ?
  • Hai sahabat ! selamat datang kembali ke blog saya...
  • Wanita Solehah Menjadi Pilihan Kepada Lelaki Soleh...
  • Penghijrahan Baru Bermula
  • Sebuah Pertemuan

  • HASIL KARYA

    Full Edit: Nurhidayahsalim
    Hak Milik Tegar: Cik Yaya

    Don't Copy Anything Except My Entry :)